Роли (Северна Каролина)

Роли (англиски: Raleigh) е главниот град на американската држава Северна Каролина. Овој град според статистиките во 2008 година, има 380 173 жители, што го прави најголем град во Северна Каролина после Шарлот, и 48-ти град по број на жители во САД.

Роли, Северна Каролина