Референдум во Општина Дојран (2017)

Референдум во Општина Дојран (2017)референдум на локално ниво кој се одржал во Општина Дојран на 23 јули 2017 година[2].

Референдум во Општина Дојран
23 јули 2017 (2017-07-23)

МестоположбаОпштина Дојран
Исход
Исход
Гласови %
За 51 &100000000000003680000003,68%
Против 1.336 &1000000000000963200000096,32%
Важечки гласови 1.387 &1000000000000985800000098,58%
Неважечки или празни гласови 20 &100000000000001420000001,42%
Вкупно гласови 1.407 100.00%
Гласачко тело/излезност 2.747 &1000000000000512200000051,22%
[1]

Првично референдумот требал да се одржи на 18 јуни, но поради тоа што одлуката на Советот не била потпишана од градоначалникот Борче Стамов, истиот се одржал на 23 јули[3].

Овој референдум бил успешен поради тоа што гласале повеќе од половина од вкупниот број на регистрирани гласачи[4].

Поврзано

уреди

Наводи

уреди