Реал Мадрид е спортско друштво од Мадрид, Шпанија. Во моментов како активни секции застапува само фудбал и кошарка, но некогаш имале и ракометен, одбојкарски и рагби тим.

Друштвото е најпознато по фудбалскиот и по кошаркарскиот клуб Реал Мадрид кој се едни од науспешните и најпопуларните во Европа. Покрај тоа постојат и Б тим во фудбал и кошарка, како и женски фудбалски клуб.