Раџастан е сојузна држава во западна Индија со површина од 342.269 км2 и 56.473.122 жители. Раџастан е најголемата сојузна држава во Индија.

Рџастан
Раџастан - राजस्थान
Држава: Индија
Главен град: Јаипур
Површина: 342.269 км2
Население: 56.473.122
Густина на население: 165 жит./км2
Јазик: хинди, раџастани
Религија:
Мрежно место: [1]
Мапа
Положба на Раџастан во Индија
Положба на Раџастан во Индија