Пуерто Монт

Град и општина во Лос Лагос, Чиле

Координати: 41°28′S, 72°55′W Пуерто Монт (шп. Puerto Montt) — град во Чиле, администратвен центар на регионот Лос Лагос.

Население — 175 938 (2002). Површина — 1.673 км². Густина — 110 ж/км²

ГалеријаУреди

НаводиУреди


Надворешни препраткиУреди