Приказната за Пинк Флојд: Кој од вас е пинк?

Приказната за Пинк Флојд: Кој од вас е пинк? (англиски: The Pink Floyd Story: Which One is Pink?) – британски документарен филм од 2007 година, во режија на Крис Родли.

Содржина Уреди

Филмот е снимен по повод 40-годишнината од објавувањето на „Фрулаџијата пред портите на зората“, првиот албум на водечката британска „андерграунд“ група „Пинк Флојд“. Ова е одличен документарец од едноставна причина: раскажан е од самите „Пинк Флојд“..[1]

Наводи Уреди