Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.


  • Употребете {{pp-template}} за нормална предлошка
  • Употребете {{pp-template|small=yes}} само за икона на врвот

Оваа предлошка не треба да се користи како блеф. Користете го само на ЦЕЛОСНО ЗАШТИТЕНИ страници. Имајте во предвид дека само администраторите можат да заштитуваат страници.


Предлошки за заштитување +/- Наполно Полу-
Спор: {{заштитено-спор}} Н/П
Вандализам: {{pp-vandalism}} {{pp-semi-vandalism}}
Високоприсутни предлошки: {{pp-template}} {{pp-semi-template}}
Страница за разговор на блокиран корисник: {{pp-usertalk}} {{pp-semi-usertalk}}
Мета на спамбот: Н/П {{pp-semi-spambot}}
Марионетирање: Н/П {{pp-semi-sock}}
Генерички (друга заштита): {{pp-protected}} {{pp-semi-protected}}
Scrutiny of the Office: {{pp-office}} Н/П
Заштита од преместување: {{pp-move}}
Овој шаблон ги категоризира страниците во Кат:Заштитени предлошки.