{{{fullname}}}
{{{fullname_local}}}
{{{fullname_tran}}}
{{{administrativemap}}}
Положбата во Грузија
 
Главен град {{{capital}}}
Губернатор {{{governor}}}
Регионален ISO 3166 код {{{iso}}}
Дистрикти {{{districts}}}
Површина {{{area}}} km²
Население {{{population}}}
 
{{{historicalmap}}}
Историскиот регион {{{name}}} во Грузија