Предлошка:Роден во

[[{{{1}}}]][[Категорија:Луѓе од {{{1}}}]]

ВоведУреди

Оваа предлошка служи за категоризирање на личности по место на раѓање. Има три влезни параметри, село, град, држава и сл. Називите на селото, градот или државата не се вметнуваат во аглести загради со повикување на предлошката, туку самата предлошка ги вметнува во аглести загради. Предлошката ги создава следниве категории:

Категорија:Луѓе од {{{1}}}
Категорија:Луѓе од {{{2}}}
Категорија:Луѓе од {{{3}}}

ПримериУреди

Категорија:Луѓе од Куманово
Категорија:Луѓе од Куманово
Категорија:Луѓе од Република Македонија
Категорија:Луѓе од Брест
Категорија:Луѓе од Порече
Категорија:Луѓе од Македонија
Категорија:Луѓе од Брвеница
Категорија:Луѓе од Тетовско
Категорија:Луѓе од Македонија