Предлошка:Математика-никулец

Template documentation
Чинослед на никулците

About this template

This template is used to identify a stub од областа на математиката. It uses {{asbox}}, which is a meta-template designed to ease the process of creating and maintaining stub templates.

Usage

Typing {{Математика-никулец}} produces the message shown at the beginning, and adds the article to the following category:

General information

Ова е предлошка за никулци. Следи кратко објаснување за овие предлошки. За подробности, консултирајте ја страницата Википедија:Никулец.

Што е никулец?Уреди

Никулец е статија која содржи само неколку реченици, што е премалку текст за да може енциклопедиски да се покрие една тема.

Како се препознаваат никулците?Уреди

  • Доколку можете, обидете се да ја пронајдете најсоодветната предлошка за дадениот никулец.
  • Може да се користат две или повеќе предлошки за никулци, ако е потребно.
  • Ставајте ја предлошката за никулецот на самиот крај на статијата, по делот „Надворешни врски“, по сите прегледнички кутии, и по категориите. Како и секогаш, предлошката се постава со тоа што името му се става во двојни кадрави загради, на пр. {{никулец}}.

Повеќе информацииУреди

Повеќе информации ќе најдете на страницата „Википедија:Никулец“.