Предлошка:МакЕнц

Ристовски, Блаже, уред. (2009). „“. Македонска енциклопедија. , книга . Скопје: МАНУ. Text "series " ignored (help)

Икона за документација Документација за предлошка

Примена

Предлошкава служи за наведување на статија од Македонската енциклопедија. Се вметнува во текстот (по наведениот факт), со бројот на страницата, насловот на статијата како и томот (I или II).

Пример
<ref name="МакЕнц">{{МакЕнц|231|Бучим|I}}</ref>
(каде „231“ е бројот на страницата и „Бучим“ е насловот на статијата, а томот е I)