Предлошка:Инфокутија СФРЈ

{{{целосно име}}}
{{{локално име}}}
Федерална единица на

Социјалистичка Федеративна Република Југославија

 
[[file:{{{знаме}}}|130px]]

Знаме
 
[[file:{{{грб}}}|90px]]

Грб
Главен град {{{главен град}}}
Официјален јазик {{{јазик}}}
Основана {{{основана}}}
Во СФРЈ:
 - Од
 - До
 
{{{сфрј-старт}}}
{{{сфрј-крај}}}
Површина
 - Вкупно
 - Вода
{{{површина-ранг}}}
{{{површина}}} км²
{{{вода}}}
Население
 - Вкупно
 - Густина
{{{насел-ранг}}} (СФРЈ)
{{{население}}}
{{{Густина}}} км²
Парична единица Југословенски динар
Часовен појас {{{часовен појас}}}
Портал Portal.svg СФРЈ
Грешка во Lua во Модул:Navbar, ред 62: Invalid title {{{Предлошка}}} Information icon.svg
{{Инфокутија СФРЈ
| име = 
| целосно име = 
| локално име = 
| знаме = 
| грб = 
| мапа = 
| главен град = 
| јазик = 
| основана = 
| сфрј-старт = 
| сфрј-крај = 
| површина-ранг = 
| површина = 
| вода = 
| насел-ранг = 
| население = 
| Густина = 
| парична единица = 
| часовен појас = 
| година_старт = 
| година_крај = 
| p1 = 
| flag_p1 = 
| p2 = 
| flag_p2 = 
| s1 = 
| flag_s1 = 
| s2 = 
| flag_s2 = 
}}