Предлошка:Избрана статија

Статијата „Избрана статија“ е избрана статија. Ве повикуваме и Вас да напишете и предложите избрана статија (останати избрани статии).
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

Ставете ја оваа предлошка на статии кои се избрани на дното од нивната страница, пред категориите и меѓујазичните врски.

Оваа предлошка се прикажува мала бронзена ѕвезда во горниот десен агол од страницата, како и кутија со информации на дното. Сите страници со оваа предлошка се наоѓаат во Категорија:Избрани статии.

Ве молиме, не ја ставајте оваа предлошка на статии кои не се избрани.

Поврзано уреди