Предлошка:Дијалозите на Платон

Plato-raphael.jpg
Дел од серијата посветена на:
Дијалозите на Платон
Рани дијалози:
АпологијаХармидКритон
ЕвтифронПрв Алкибијад
Хипија ГолемХипија Мал
ИонЛахесЛисис
Преодни и средни дијалози:
КратилЕвтидемГоргија
МенексенМенонФајдон
ПротагораГозба
Доцни средни дијалози:
ДржаваФајдар
ПарменидТеајтет
Доцни дијалози:
ТимајКритија
СофистДржавник
ФилебЗакони