1. REDIRECT Шаблон:Шаблонски документ гледан директно


Information.svg

Оваа предлошка треба да се користи само на статии што немаат извори.

Алтернативи:

  • За статии што имаат неколку извори, но не доволно, треба да се користи предлошката {{Малку извори}}.
  • Другите предлошки што се наведени подолу треба да се користат кога изворите не се соодветни од други причини.
  • Бидете храбри! Подобро е да побарате наводи и да ги додадете нив, отколку оваа предлошка.
  • Подобро е да не се поставува оваа предлошка на премногу кратки статии.

Оваа предлошка ги додава статиите во Категорија:Статии без извори. Не треба да се користи со {{subst:}}.

КористењеУреди

Оваа предлошка се поставува на врвот на статијата. Има два изборни параметри:

  • Поле за опис: Изборното поле за опис се користи за поточно да се посочи за што се потребни извори. По основно, ако не се користи полето за опис, на предлошката се испишува „Оваа статија не наведува никакви извори или наводи.“ Ако внесете нешто во полето за опис, зборовите „Оваа статија“ се заменуваат со тоа што сте внеле. На пример, ако внесете {{без извори|Заглавието „Детство“ од оваа статија}}, ќе се испише „Заглавието „Детство“ од оваа статија не наведува никакви извори или наводи.“

ПоврзаноУреди

Следниве предлошки се корисни во случаи кога има некои извори, но не се соодветни или доволни: