Предлошка:Автотаксономија/Adenoviridae

Наттаксони
(нерангирано): Virus [Таксономија; уреди]
Realm: Varidnaviria [Таксономија; уреди]
Царство: Bamfordvirae [Таксономија; уреди]
Тип: Preplasmiviricota [Таксономија; уреди]
Класа: Tectiliviricetes [Таксономија; уреди]
Семејство: Adenoviridae [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Adenoviridae. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Adenoviridae“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Rowavirales (Таксономијауреди)
Ранг: familia (се прикажува како Семејство)
Врска: Adenoviridae (води кон Adenoviridae)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: „Virus Taxonomy: 2019 Release“. talk.ictvonline.org. International Committee on Taxonomy of Viruses. Посетено на 1 May 2020.
Наводи за матичниот таксон: „Virus Taxonomy: 2019 Release“. talk.ictvonline.org. International Committee on Taxonomy of Viruses. Посетено на 1 May 2020.
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.