Наттаксони
(нерангирано): Virus [Таксономија; уреди]
Realm: Varidnaviria [Таксономија; уреди]
Царство: Bamfordvirae [Таксономија; уреди]
Тип: Preplasmiviricota [Таксономија; уреди]
Ред: Adenoviridae [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Adenoviridae. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Adenoviridae“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Tectiliviricetes (Таксономијауреди)
Ранг: ordo (се прикажува како Ред)
Врска: Adenoviridae (води кон Adenoviridae)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (рачна/автоматска промена)
Таксономски наводи: „Virus Taxonomy: 2019 Release“. talk.ictvonline.org. International Committee on Taxonomy of Viruses. Посетено на 1 May 2020.
Наводи за матичниот таксон: Virus Taxonomy: 2019 Release, International Committee on Taxonomy of Viruses (ICTV), Посетено на 2020-04-27
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.