Предлошка:Автотаксономија/Агарикомицети

Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
Царство: Габи [Таксономија; уреди]
Потцарство: Виши габи [Таксономија; уреди]
Класа: Агарикомицети [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Агарикомицети. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Агарикомицети“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Столпчести габи (Таксономијауреди)
Ранг: classis (се прикажува како Класа)
Врска: Агарикомицети (води кон Агарикомицети)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: Wijayawardene, N.N.; Hyde, K.D.; Dai, D.Q.; Sánchez-García, M.; Goto, B.T.; Saxena, R.K.; и др. (2022). „Outline of Fungi and fungus-like taxa – 2021“. Mycosphere. 13 (1): 53–453 (see page 260). doi:10.5943/mycosphere/13/1/2. S2CID 249054641 Проверете ја вредноста |s2cid= (help).
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.