Пони Експрес (филм од 1953)

Пони Експрес (англиски: Pony Express) - американски филм од 1953 година, во режија на Џери Хопер (Jerry Hopper), според сценариото на Чарлс Марквис Ворен (Charles Marquis Warren) и Френк Грубер (Frank Gruber). Главните улоги ги толкуваат: Чарлтон Хестон (Charlton Heston), Ронда Флеминг (Rhonda Fleming) и Џан Стерлинг (Jan Sterling).

Синопсис

уреди

Бафало Бил и Вајлд Бил Хикок ја основаат службата за пренос на писма „Пони Експрес“. Притоа, тие мора да се борат како против Индијанците така и против калифорниските сепаратисти кои сакаат да го уништат овој проект...[1]

Наводи

уреди