Питсбург

град во Пенсилванија, САД
Питсбург пренасочува овде. За градот во Охајо видете Питсбург (Охајо)

Питсбург (англиски: Pittsburgh) е град во американската држава Пенсилванија. Според статистиката, во 2007 година, градот имал 311.218 жители, со што бил вториот најголем град во Пенсилванија, по Филаделфија, и 59. град во САД.

Питсбург, Пенсилванија

Питсбург како тема во уемтноста и во популарната култура уреди

  • „Питсбург до Либан“ (Pittsburgh to Lebanon) - песна на американската рок-група „Батхоул Сурферс“ (Butthole Surfers) од 1987 година.[1]

Наводи уреди