Петар Цариградски

Петар ЦариградскиВселенски патријарх од 654 до 666 година. Бил прогласен за еретик од шестиот вселенски собор.[1]

Духовни титули
Претходник
Пир
Цариградски патријарх
654–666
Наследник
Тома II

Наводи уреди