Пенџаб е сојузна држава во северозападна Индија со површина од 50.362 км2 и 24.289.296 жители.

Пенџаб
Пенџаб - ਪੰਜਾਬ
Држава: Индија
Главен град: Лудијана
Површина: 50.362 км2
Население: 24.289.296
Густина на население: 482 жит./км2
Јазик: пенџаби
Религија:
Мрежно место:
Мапа
Положба на Пенџаб во Индија
Положба на Пенџаб во Индија