Патот на Халима (филм)

Патот на Халима — хрватски филм во режија на Арсен Антон Остоиќ. Главните улоги ги толкуваат: Алма Прица, Олга Пакаловиќ, Сенад Башиќ итн. Филмот бил хрватски кандидат за „Оскар

СодржинаУреди

Со цел да го врати изгубеното тело на својот син од времето на војната во Босна, одлучната Халима мора да ја пронајде отуѓената внука, која мистериозно е поврзана со нејзиниот мртов син.[1]

НаводиУреди

  1. „Патот на Халима“, Антена, број 884, 5.6.2015, стр. 16.