Париска конвенција за заштита на индустриската сопственост

Париската конвенција за заштита на индустриската сопственост, потпишана во Париз на 20 март 1883, била една од првите меѓународни договори за интелектуалната сопственост. Со неа е воспоставена Унија за заштита на индустриската сопственост. Конвенцијата сѐ уште е во сила.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди