Пале-Прача (босански, српски, хрватски: Pale-Prača) — една од трите општини во Босанско-подринскиот Кантон сместена во Федерацијата на Босна и Херцеговина. Седиштето на општината е Прача.[1]

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди