Палеонтологија

(Пренасочено од Палеонтолог)

Палеонтологијата ги проучува остатоците на живите суштества (фосили) кои потекнуваат од различните слоеви на Земјината кора, споредувајќи ги фосилните остатоци со сродните денешни видови.

Подготовка на фосилизирани коски на Европасаурус холгери