Татковински фронт (Бугарија)

(Пренасочено од Отечествен фронт)

Татковинскиот фронт (бугарски: „Отечествен фронт“) е бугарска политичка коалиција, создадена за време на Втората светска војна (во 1942) на иницијатива на Бугарската работничка партија од левичарски антифашистички партии и на политичкиот круг Звено [1] . Со текот на времето се засилила доминацијата на Бугарската работничка партија во фронтот.

Грб на Татковинскиот фронт
Знаме на Татковинскиот фронт

Извори

уреди