Олово (Босна и Херцеговина)

Олово (босански, српски, хрватски: Olovo) е град и општина се наоѓа на околу 50 километри североисточно од Сараево, Босна и Херцеговина.[1]

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди