Окрузи во Брунеј

Брунеј е поделен на 4 окрузи („даера“). Тие понатаму се делат на вкупно 38 покраини („муким“).[1]

Карта на окрузите во Брунеј
Бр. Округ Админ. центар Население
1. Белајт Куала Белајт 109.000
2. Брунеј-Муара   Бандар Сери Бегаван 380.000
3. Тембуронг Бангар 10.000
4. Тутонг Пекан Тутонг 56.000

ПоврзаноУреди

НаводиУреди