Нешвил

главен град на Тенеси, САД

Нешвил (англиски: Nashville) е главниот град на американската држава Тенеси. Според статистичките податоци од 2007 година, Нешвил имал 590 807 жители, што го прави најголем град во Тенеси по Мемфис, и 25. најнаселен град во САД.

Нешвил, Тенеси

Нешвил како тема во уметноста и во популарната култура уреди

Наводи уреди