Нацрт за живеење (филм од 1933)

Нацрт за живеење (англиски: Design for Living ) - американски филм од 1933 година, во режија на Ернст Лубич според сценариото на Ноел Кауард и Бен Хехт. Главните улоги ги играат: Фредрик Марч, Гари Купер и Миријам Хопкинс.

СинопсисУреди

Една жена не може да одлучи кого да избере од двајцата мажи која ја сакаат. Поради тоа, тројцата се сложуваат да се обидат да живеат заеднички како пријатели...[1]

НаводиУреди