Национален музеј на пчеларството на Украина

Националниот музеј на пчеларството на Украина (украински: Національний музей бджільництва України) е музеј кој се наоѓа во престолнината на Украина, Киев.

Национален музеј на пчеларството
Національний музей бджільництва
Основан1980
МестоКиев, Украина
Мреж. местоhttp://onestreet.kiev.ua/


Музејот бил отворен во 1980-тите и претставува филијала на институтот за пчеларство на Украина.

Надворешни слики
№-1
№-2
№-3
№-4


Во музејот се наоѓаат материјали за историјата на пчеларството, фотографии од познати научници, пчелари, како и најновите достигнувања од оваа област.


Надворешни врскиУреди