Нана Шарлот Сварц (25 јули 1890 Вастерос - 3 април 1986 Стокхолм ) билашведски лекар и прва жена професор на јавен универзитет во Шведска. Нејзиното истражување се фокусирало на гастроинтестиналните заболувања и ревматологијата .

Нана Шарлот Сварц

Наводи уреди