Нагаланд
Нагаланд - नागालैंड
Држава: Индија
Главен град: Кохима
Површина: 16.579 км2
Население: 1.988.636
Густина на население: 120 жит./км2
Јазик: англиски
Религија:
Веб-сајт: [1]
Мапа
Положба на Нагаланд во Индија

Нагаланд е сојузна држава во североисточна Индија со површина од 16.579 км2 и 1.988.636 жители.

Ловџија во село Лонгва, Нагаленд