Музичко видео

Музичко видео или спот е промотивен филм за песни во популарната музика.[1] Музичките видеа почнале да се пуштаат на телевизија во почетокот на 80-те години на XX век.[2]

Слика од музичко видео на Мерлин Монро

НаводиУреди

  1. „Dan Moller: Redefining Music Video“. Dan Moller. 2011.
  2. Предлошка:Наведена мрежна страница-lat (англиски)