Музеј на циркуската уметност (Киев)

Музејот на циркуската уметност (украински: Музей циркового мистецтва) е музеј кој се наоѓа во престолнината на Украина, Киев.

Музеј на циркуската уметност
Музей циркового мистецтва
Основан2007
МестоКиев, Украина Украина

Овој музеј е прв и единствен музеј од таков вид во земјата. Музејот бил основан во 2007 година и има околу 2,000 експонати.