Мугерфугер (или moogerfooger на англиски) е заштитен знак на серија аналогни педали за електрични гитари изработени од MoogMusic. Моментално постојат пет различни видови на педали кои се произведени, а една од нив е произведена да процесира аналогни, наместо аудио сигнали. Шестиот модел е Analog Delay, и излезе во ограничен број од 1000 примероци.