Мраморечка Река или Турјанка[1]река во Западна Македонија која се влева во Сатеска.

Мраморечка Река
Мраморечка Река во Мраморец
Местоположба
Физички особености
УстиеСатеска
Особености на сливот

Течение

уреди

Реката извира на западната страна Илинска Планина во Горна Дебрца и поминува низ селото Мраморец. Се влива во реката Сатеска.[2]

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „Село Мраморец“. travelers. Посетено на 30 јули 2023.
  2. Петрушевски, Илија; Маркоски, Благоја (2014). Реките во Република Македонија. Скопје: Геомап. стр. 49. ISBN 978-9989-2117-6-8.