Мокил е село и општина на Мокилскиот Атол во сојузната држава Понпеј во Микронезија.

Мокилски Атол, Понпеј, Микронезија.

НаводиУреди

Координати: 6°41′29″ N; 159°45′49″ E / 6.6915° N; 159.7635° E / 6.6915; 159.7635

ПоврзаноУреди