Михајловистите биле приврзаници на Ванчо Михајлов, личности што ги обединувале заедничките симпатии кон неговата личност и дејност, фракција на ВМРО (Автономистичка) и македонското револуционерно движење [1].

Извори уреди

  1. Предавствата и атентатите во македонската историја, Виолета Аковска и Никола Жежов, Скопје, 2004 год