Митрополитска катедрала (Мексико)

главна соборна црква на Мексико во градот Мексико

Митрополитска катедрала „Успение Богородично“ (шпански: Catedral Metropolitana de la Asunción de María) — главен соборна црква во градот Мексико во Мексико. Претставува најголемата и најстарата катедрала во Америка и има улога на седиште на Мексиканската архиепископија на католичката црква.

Поглед на катедрлата