Министерство за надворешни работи (Грција)

Грчкото Министерство за надворешни работи (грчки: Υπουργείο Εξωτερικών) е државна институција која била основана во 1973 година. Седиштето на оваа министерство се наоѓа во престолнината Атина. Моментален Министер за надворешни работи на Република Грција е Никос Коѕијас.

Република Грција
Грб на Република Грција
Министерство за надворешни работи
Факти
Основана 1973
Јурисдикција Влада на Грција
Седиште Атина,  Грција
Министер Никос Коѕијас