Мегагодина

единица за еден милион години
(Пренасочено од Милион години)

Мегагодина (Мг) или мегаанум или скратено, Мамерна единица за време во астрономијата, геологијата и палеонтологијата која означува милион години. Следна поголема ваква единица е гигагодината (милијарда години), а помала е килогодинаот (илјада години, т.е. милениум).

ПоврзаноУреди