МедијаВики:Anonnotice


F icon.svg

Следете ја Википедија на македонски јазик на Facebook!

Уредувачки натпревар „Сончев Систем“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот од 15 ноември до 14 декември 2021 година се одржува уредувачки натпревар на тема „Сончев Систем“.

Flag of Sweden.svg

Се известуваат членовите на Вики Клубовите дека во периодот од 1-30 ноември 2021 година се одржува уредувачки натпревар „Запознајте ја Шведска“. Приклучете се и освојте една од наградите!

Уредувачки ден „Химни на азиски држави“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 30 ноември 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Химни на азиски држави“.