Мегалаја
Мегалаја - मेघालय
Држава: Индија
Главен град: Шилонг
Површина: 22.720 км2
Население: 2.306.069
Густина на население: 103 жит/км²
Јазик: гаро, каси и англиски
Религија:
Веб-сајт: [1]
Мапа
Положба на Мегалаја во Индија

Мегалаја е мала сојузна држава во североисточна Индија со површина од 22.720 км² и 2.306.069 жители.