Маселбург е населба во Источен Лоудин во Шкотска, сместена на брегот на Фирт-оф-Форт на околу 9.7 km северно од средиштето на градот Единбург. Популацијата на Маселбург изнесува 21,900.

Шкотската епископска црква на Високата Улица

Збратимени градови уреди

Надворешни врски уреди