Маргарита Симовска

Маргарита Симовска (Скопје, 7 декември 1986 - ) — македонска сликарка

Маргарита Симовска
Роден 7 декември 1986
Скопје, Македонија Македонија
Занимање сликар

Животопис уреди

Симовска е родена во Скопје во 1986 година, каде го завршува средното уметничко училиште „Лазар Личеноски“. Дипломира на националната ликовна академија во Софија, на отсекот монументално сликарство. Учествувала на повеќе фестивали за современа уметност меѓу кои и Биеналето на млади уметници во Скопје, како и на изложби во Скопје (самостојна) и Софија.

Надворешни врски уреди