Мануил II Цариградски

Мануил II ЦариграскиВселенски патријарх од 1244 до 1255 година.

Духовни титули
Претходник
Методиј II
Цариградски патријарх
Прогонет во Никеја

1244–1255
Наследник
Арсениј