Малем (општина)

Малем е општина во сојузната држава Косрае во Микронезија. Името на општината во превод значи „месечина“. Административен центар на општината е истоименото село. Името е добиено по фактот што секој месец полната месечина изгрева точно пред карпестата плажа во близина на селото. Во селото има основно училиште со интернат за 400 ученици. Исто така две цркви и општинските згради.

Карта на општина Малем.

ПоврзаноУреди

Координати: 5°17′20″ N; 163°01′26″ E / 5.289° N; 163.024° E / 5.289; 163.024