Малдивите на Олимписките игри

Малдивите првпат учествувале на Олимписките игри во 1988 година, и имаат испратено натпреварувачи на сите последователни Летни олимписки игри оттогаш. Никогаш не се натпреварувале на Зимските олимписки игри.

Малдиви на Олимписките игри

Знаме на Малдиви
МОК-код  MDV
НОК Малдивски олимписки комитет
Олимписка историја
Летни олимпијади

До 2011 година, Малдивите сè уште немаат освоено медал.

Националниот олимписки комитет на Малдивте бил создаден во 1985 година и бил признаен од МОК истата година.

Наводи

уреди
  • „Maldives Olympic Committee“. International Olympic Committee. Посетено на 2011-08-08.